Erkende korte beroepsopleidingen Masterclasses

VCM Kenniscentrum Nalatenschapscoaches

Grote opkomst online bijeenkomst Kenniscentrum Nalatenschapscoach

Op 18 maart 2021 is er een online Kenniscentrum-bijeenkomst voor de VCM opgeleide Nalatenschapscoaches gefaciliteerd. Omdat deze bijeenkomsten normaal gesproken fysieke bijeenkomsten betreffen, was het voor sommigen best wel even wennen. Maar we zien terug op een leuke en zinvolle avond. Dankzij de grote opkomst werd er veel kennis en ervaring met elkaar gedeeld met veel handvatten en tips die meteen in de praktijk toepasbaar zijn.

Dit bleek vooral uit de praktijkcase die door Martie Koning ingebracht werd. De vraagstukken die hierbij aan de orde kwamen, waren heel nuttig en leerzaam voor alle Nalatenschapscoaches.

Martien Giebels vervolgde met een uitleg over het opzetten van een praktijk en de mogelijkheden om als Nalatenschapscoach opdrachten te genereren.
Door zo nu en dan een informatieavond te houden, toonde Martien de mogelijkheden om  als Nalatenschapscoach de agenda goed te vullen met opdrachten.
Tevens heeft Martien, aan de hand van zijn inmiddels diverse praktijkervaringen enkele handige formulieren en een reader ontworpen waardoor de situatie van zijn cliënten handig in kaart gebracht kan worden.

Deze worden binnenkort in het Kenniscentrum geplaatst zodat eenieder hiervan kennis kan nemen en niemand ‘het wiel opnieuw uit hoeft te vinden’. Dit voorbeeld werd gevolgd door Anne Ietske Maeijer met informatie over een softwarepakket dat zij als hulpmiddel gebruikt. Ook deze informatie wordt in het Kenniscentrum gedeeld.

Het laatste deel van de avond werd besteed aan verschillende vragen voor – en antwoorden aan elkaar. Het ging over contacten leggen met begrafenisondernemers, notarissen enz. Tevens kwamen onderwerpen aan de orde op het gebied van verzekeringen, netwerken en acquisitie. De vragen en de antwoorden met het daarmee gezamenlijk brainstormen heeft bij velen weer nieuwe en frisse inzichten opgeleverd.

Juist hier ligt de kracht van het VCM Kenniscentrum. Gezamenlijk nieuwe en frisse inzichten creëren. Kennis en ervaring met elkaar delen. Dan wordt samen delen vermenigvuldigen hetgeen een positief effect heeft op ieders individuele groei.

Uit de verschillende positieve reacties die we mochten ontvangen, blijkt duidelijk dat zo’n Kenniscentrum-bijeenkomst zeker voor herhaling in aanmerking komt.
Deze avond toonde wederom duidelijk aan dat het VCM kenniscentrum er is VOOR en  DOOR de VCM opgeleide Nalatenschapscoaches.

 

Website door Buro TARGET