top of page

Na het lezen van onderstaande informatie interesse? KLIK HIER voor het aanvragen van een kennismaking. Deze kennismaking kan telefonisch of persoonlijk plaatsvinden.

Steeds meer mensen willen reeds voor hun overlijden en in ieder geval bij overlijden de zaken rondom een erfenis goed geregeld hebben. Het aanwijzen van een familielid, vaak het oudste kind, als testamentair executeur behoort nog steeds tot een veel gekozen mogelijkheid. Met de beste intenties neemt het aangewezen familielid deze taak op zich. Echter, maar al te vaak blijkt dat hij of zij te weinig kennis van zaken heeft om dit in goede banen te leiden. De complexiteit van zaken rondom het nalatenschap wordt dan ook steeds meer onderkend. Juist daarom is nalatenschapscoach een beroep met toekomstmogelijkheden.

Nalatenschapscoaches werken soms in dienstverband maar meestal als zelfstandige dienstverlener. Sommigen richten zich geheel op nalatenschappen en anderen doen het in combinatie met andere activiteiten of werkzaamheden. Als nalatenschapscoach bepaalt u zelf het aantal uren dat u hieraan wilt besteden alsmede uw eigen tijdsindeling. VCM gecertificeerde, en ICR-erkende nalatenschapscoaches bepalen zelf het uurtarief. Afhankelijk van de aard en de zwaarte van de zaak liggen deze tussen Euro 100 en Euro 185,00 per uur.

IMG_0130.jpeg
6EWP0318 BEWERKT.jpg

VCM Opleiders is een officieel en wettelijk erkend opleidingsinstituut voor Korte Beroepsopleidingen (CRKBO)
en beschikt over het keurmerk van De Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO).

Tevens geaccrediteerd door het internationale ADR/ICR Register

bottom of page