top of page

Erkende korte beroepsopleidingen

Professioneel Coach
Zorg & Welzijn

De zorg is in steeds beweging. Het bieden van passende zorg is een steeds belangrijker thema. De inzet, de motivatie en de kwaliteit van de zorgmedewerkers en natuurlijk ook de samenwerking en de sfeer binnen het team of binnen de afdeling zijn hierin bepalend voor een goed resultaat. Als Professionele Coach Zorg & Welzijn ben jij hierbij de leidinggevende.  

Nalatenschapscoach

Steeds meer mensen willen reeds voor hun overlijden en/of bij overlijden de zaken rondom een erfenis goed geregeld hebben. Een familielid kan aangewezen worden als executeur. Echter, maar al te vaak blijkt dat hij of zij te weinig kennis van zaken heeft om dit in goede banen te leiden. Daarom doen steeds meer mensen een beroep op een nalatenschapscoach.

Professioneel Mentor

Een Professioneel Mentor regelt de persoonlijke zorgtaken van mensen die deze verantwoordelijkheid zelf niet (meer) aankunnen en/of er zelf niet over kunnen beslissen. De mentor neemt deze zorgtaken uit handen.

Zet jij je graag in voor de hulpbehoevende, kwetsbare en zwakkere medemens? Dan is Professioneel Mentor zeker iets voor jou.

Familymediator

Conflicten binnen een familie komen vaak voor. Bijvoorbeeld bij familie- of gezinsconflicten en natuurlijk bij echtscheidingen. Tijdens deze specialisatieopleiding komen ook de financiële en juridische aspecten van familieconflicten en echtscheidingen aan de orde. Deze opleiding is geschikt voor reeds gecertificeerde en erkende mediators.

Mediator

Mediation is conflictoplossing d.m.v. een sociaal- psychologische en communicatieve interventie door een neutraal en deskundig persoon; de mediator. Denk hierbij aan arbeidsconflicten, echtscheidingen, familieconflicten, bouwconflicten, zakelijke conflicten, conflicten in de gezondheidszorg, met de overheid, het onderwijs enz.

Ondernemerscoach

Bent u zelfstandig ondernemer of bent u dat geweest? Werkt u of heeft u gewerkt als adviseur / accountant / consultant / coach / manager / bedrijfsleider of in een aanverwante functie? Dan is ondernemerscoach zeker iets voor u.

Beroepsgerichte masterclasses

Beroepsgerichte masterclasses

NLP basis

Teamleiders en medewerkers die beter gehoord worden, werken prettiger en bereiken meer. Steeds meer mensen ontdekken de bijzondere krachtige eigenschappen die NLP hiervoor biedt. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het geeft je extra tools voor meer begrip en inzicht in elkaar. Dit brengt de onderlinge communicatie altijd naar een hoger niveau.

Respectvol scheiden met kinderen

In Nederland eindigt één op de drie huwelijken in een scheiding. Bij een groot deel van deze scheidingen zijn kinderen betrokken. Het dagelijks leven van kinderen, betrokken bij een scheiding, verandert op allerlei vlakken. Een goede communicatie tussen de ouders en heldere afspraken in het ouderschapsplan helpen de negatieve gevolgen voor de kinderen zo klein mogelijk te houden.

Vanzelfsprekend presenteren

Vakmanschap is Meesterschap. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u dit vakmanschap ook als een meester kunt presenteren en uitdragen. U leert vol zelfvertrouwen, overtuigend, boeiend en geheel ontspannen alle mogelijke gesprekken te voeren en voor een groep mensen een presentatie te houden. 

Omgaan met psychiatrische ziektebeelden en verslaving

Speciaal voor bewindvoerders en mentoren

Als bewindvoerder of mentor kun je te maken krijgen met psychiatrische ziektebeelden en/of verslavingen. Het vergt veel kennis en inlevingsvermogen om hier goed en professioneel mee om te gaan. Dit is in het belang van jezelf en van jouw cliënten.

Marketing voor de zzp-er

Marketing wordt met de dag belangrijker. Klanten bereik je tegenwoordig via diverse sociale mediakanalen en is daarom niet meer weg te denken. Maar hoe werken deze mediakanalen precies en wat kun je er allemaal mee? Welke berichten werken het beste en wat ga je jouw doelgroep vertellen?

Pgb beheer in de praktijk

Speciaal voor bewindvoerders en mentoren

Als bewindvoerder of mentor kun je de taak hebben of krijgen PGB’s van cliënten te beheren. Hiervoor gelden veel regels. Ook dien je over het beheer van de PGB verantwoording af te leggen? Dat kan alleen maar met gedegen theoretische kennis van de PGB en de werking hiervan in de praktijk.

Themadagen voor de nalatenschapscoach

Deze themadagen zijn alleen toegankelijk voor degenen die eerder de VCM opleiding Nalatenschapscoach afgerond hebben. Tijdens deze dagen krijg je veel praktische kennis, tips en handvatten voor in de (bestaande of beginnende) praktijk van de Nalatenschapscoach.

bottom of page