top of page

Na het lezen van onderstaande informatie interesse? KLIK HIER voor het aanvragen van een kennismaking. Deze kennismaking kan telefonisch of persoonlijk plaatsvinden.

Veel mensen zijn niet meer in staat om zelf de regie te behouden en om zelf te beslissen over zorgbehoeften. Als een persoon met lichamelijk en/of psychische beperkingen geen partner of familielid heeft die de belangen kan behartigen is de aanstelling van een mentor noodzakelijk. Soms is er wel een partner of familie, maar die zijn er niet toe in staat of hebben er geen tijd voor. Ook dan biedt de mentor uitkomst.

Met de VCM opleiding Professioneel Mentor verwerf je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om het mentorschap goed en professioneel uit te voeren. De aanvangskwalificatie is een MBO 4 diploma.

Na het afronden van de VCM opleiding Professioneel Mentor kun je direct beginnen met het opzetten van je eigen mentorschaps-praktijk. Dit kan op twee manieren:

  1. Je hebt een MBO-4 diploma in de zorgsector of maatschappelijk werk; De Rechtbank kan je rechtstreeks benoemen als Professioneel Mentor.

  2. Je hebt een MBO 4 diploma in een andere richting; 
    De rechtbank-benoemingen lopen voor een periode van 2 jaar via een ervaren mentor die al benoemd is door de rechtbank.
    Je bent dan zogenaamd assistent-mentor. Dat kan bij de hoofddocente Mentorschap van VCM die ook een professioneel mentorschapsbedrijf heeft of via een andere benoembare Professionele Mentor. Na de genoemde 2 jaar krijg je een getuigschrift van de ervaren mentor. Vanaf dan ben jezelf rechtstreeks benoembaar.

 

Ook in het laatste geval kun je dus al direct na het afronden van de VCM opleiding starten met jouw eigen mentorschap-praktijk. In beide gevallen geldt dat je na de opleiding een beroep kunt blijven doen op de VCM docenten voor advies en ondersteuning in de praktijk. 

IMG_0130.jpeg
6EWP0318 BEWERKT.jpg

VCM Opleiders is een officieel en wettelijk erkend opleidingsinstituut voor Korte Beroepsopleidingen (CRKBO)
en beschikt over het keurmerk van De Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO).

Tevens geaccrediteerd door het internationale ADR/ICR Register

bottom of page