top of page

Na het lezen van onderstaande informatie interesse? KLIK HIER voor het aanvragen van een kennismaking. Deze kennismaking kan telefonisch of persoonlijk plaatsvinden.

Veel mensen zijn niet meer in staat om zelf de regie te behouden en om zelf te beslissen over zorgbehoeften. Als een persoon met lichamelijk en/of psychische beperkingen geen partner of familielid heeft die de belangen kan behartigen is de aanstelling van een mentor noodzakelijk.

In deze opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om het mentorschap goed en professioneel uit te voeren. Na de opleidingsdagen kun je gedurende twee jaar verbonden worden aan een gerenommeerd mentorschapsbedrijf. Met supervisie ga je aan de slag. Dit is een soort van stageplek waarbij je met je werkzaamheden al direct inkomsten geniet. Hierna is het ook mogelijk om verzoeken van de Rechtbank zelfstandig aan te nemen en uit te voeren.

De VCM opleiding ‘Professioneel Mentor’ is ICR geaccrediteerd. Dit is de hoogst haalbare en meest gerespecteerde officiële internationale erkenning die er is. Het betekent dat deze opleiding garant staat voor de hoogste kwaliteit en zowel in Nederland als in België de absolute toppositie inneemt. Tevens verplichten wij ons hierdoor om volgens de Europese richtlijnen voortdurend te werken aan kwalitatieve educatie voor (toekomstige) Professionele Mentors. Na het behalen van de VCM vaardigheids- en de kennistoets ben je officieel VCM gecertificeerd.

IMG_0130.jpeg
6EWP0318 BEWERKT.jpg

VCM Opleiders is internationaal erkend door het ICR Register en daardoor ISO 9001 gecertificeerd door LLoyds Register en staat onder toezicht van ICC Councel. Tevens erkend als Qualifying Assesment Program (QAP) door IMI Institute.

bottom of page